Az OLET-ról röviden

olet logo

A Gyermek és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése kiemelt projekt alapvető célja a 18 év alatti lakosság lelki egészségi állapotának javítása, az ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer fejlesztése.

A mentális állapotuk miatt kezelésre szoruló fiatalok lelki egészségének javítása, illetve a rászorulók korai kezelésbe jutásának és szakellátásba irányítási esélyeinek növelésének érdekében a projekt Online Lelki Egészség Tanácsadást (OLET) indít. Az OLET komplex, internet-alapú, anonim és ingyenes konzultációs szolgáltatást nyújt az életvezetési problémákkal küzdő és információt szerezni kívánó 18 év alatti fiatalok, illetve szüleik, tanáraik, segítőik számára.

Mindenki életében lehetnek olyan helyzetek pl.: családi konfliktusok, párkapcsolati, önértékelési, döntési, tanulási nehézségek, függőségekkel (alkohol-, gyógyszer,- kábítószer, vagy internet használattal) kapcsolatos gondok, különböző veszteségek, mint a gyász, (vagy munkahely elvesztése), amikor a családtagok, a barátok és ismerősök támogatása mellett fontossá válhat egy szakemberrel folytatott konzultáció.

Azok számára, akiknek nincs a lakóhelyén könnyen elérhető lelki egészség tanácsadás, vagy tartanak egy ilyen jellegű személyes találkozástól, jó lehetőséget kínál az online, e-mail alapú konzultáció, amelynek során akár névtelenül is kérhetnek segítséget.

OLET portál QR elérés

Az OLET portál a https://bejelentes.olet.hu/olet_bejelentes/ címre várja a leveleket, amelyeket 3 napon belül, segítő hivatású, online tanácsadásra is felkészített, a tanácsadást szakmai szabályok és Etika Kódex alapján, önkénteseként végző mentálhigiénés szakemberek válaszolnak meg, akik segítenek az adott probléma kezelésében, vagy azonnali beavatkozást igénylő krízisállapot esetén megfelelő szolgálathoz, szakemberhez irányítják a segítséget kérőt.

OLET PORTÁL: https://bejelentes.olet.hu/olet_bejelentes/

További információ: https://www.aeek.hu/-/online-lelki-egeszseg-tanacsadas